Staňte se našimi fanoušky na:

Bramborový nákyp s rukolou

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory omyjeme a pod poklicí vaříme se solí přibližně 30 minut v malém množství vody. Šalotku oloupeme, nadrobno nasekáme a v pánvi na 60g másla necháme zesklovatět, pak ji stáhneme z plotny. Uvařené brambory scedíme, necháme mírně zchladnout a oloupeme (ještě teplé se loupou lépe než studené). Lístky rukoly omyjeme, osušíme a nahrubo posekáme. Brambory prolisujeme do mísy, přidáme šalotku, polotučný tvaroh, parmazán i rukolou a vše dobře promícháme. Troubu předehřejeme asi na 200°C. Zatím z vajec oddělíme žloutky a bílky. Bílky dotuha vyšleháme, žloutky vmícháme do bramborové hmoty. Podle potřeby osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Poté do hmoty lehce vmícháme sníh z bílků. Pečicí formu vymažeme zbylým máslem. Naplníme bramborovým těstem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 40 minut dozlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

geilens |3. března 2014
mnam Odpovědět
Proxi |3. března 2014
Ukládám Odpovědět
Makitka |28. února 2014
jsem zvědavá na výsledek Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!