Staňte se našimi fanoušky na:

Bramborové placičky a tyčinky podle Kuby

Autor receptu: kuchtíkv ševmistr (23 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Připravíme si vařené brambory, nejlepší jsou už tak od oběda. Podle brambor si určíme suroviny dle potřeby. Brambory si nastrouháme najemno. Pokud jsou málo solené, přidáme podle chuti sůl, můžeme je dochutit i pepřem. Pak můžeme přidat i špetku nebo malou hrst majoránky, kterou ještě v dlani dodrtíme (ale nemusí se dávat, jen kdo má rád). Přidáme krupici, já bych doporučil pšeničnou hrubou mouku. Můžeme dát ale i tu, kterou máme zrovna po ruce, rozdíl je malý (těsto pak tolik nelepí). Promícháme směs a ještě vmícháme 1 až 2 vejce (podle potřeb na 7 až 12 kusů a víc středně velkých, až velkých brambor). Důkladně zamícháme, dle potřeby přisypeme krupici. Těsto by mělo trochu lepit, ale ne moc. Těsto se trochu špatně tvaruje, je s tím piplačka. Rozpálíme si pánev s přiměřenou kapkou oleje (nemělo by v tom plavat), z hrsti vyválíme tyčinku (o asi délce 10 cm a tloušťka by měla být 1 cm až 1.5 cm) a placičky (o průměr 10-20 cm a tloušťka 1 cm). Smažíme na tuku odhadem zhruba několik minutu z obou stran do zlaté barvy. Nedoporučuji dávat do friťáku nemusí se to povést a jenom se to bude rozpadat. Jak se nám při smaženi stane že se to rozpadne při otáčení, přidáme krupici nebo ještě jedno vejce. Bramborové placičky a tyčinky jsou vhodnou přílohou k játrům, kuřecímu, vepřovému, či masu nakrájenému na nudličky, osmahnutému na cibulce (na šalotce). Pak maso dusíme, aby se zatáhlo a dokončené maso už jen servírujeme k příloze.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!