Staňte se našimi fanoušky na:

Bratislavske uška

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z droždí, 2 lžic smetany, trošky cukru a mouky připravíme kvásek a necháme ho vzejít. Zbylou mouku prosejeme do mísy, přidáme zbylý cukr, špetku soli, citronovou kůru, kvásek a vajíčko. Smetanou s tukem zaděláme vláčné těsto. Těsto ihned bez kynutí rozválíme a vykrájíme kolečka. Na každé naneseme jednu z náplní, přeložíme a okraje přitiskneme. Necháme je kynout na plechu 30 minut. Potřeme vajíčkem a pečeme dozlatova na 180°C. Náplně: 50g rozinek, 4 lžíce rumu, 160 ml mléka, 80g cukru krupice, 100g mletého máku, špetku muškátového oříšku, 100g mletých vlašských ořechů, na špičku nože skořice Rozinky zalijeme rumem a necháme nabobtnat. Polovinu mléka svaříme se 40g cukru a mákem, přidáme polovinu rozinek a muškát.oříšek - odstavíme. Zbylé mléko krátce povaříme s cukrem a ořechy, přidáme skořici a zbytek rozinek.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!