Staňte se našimi fanoušky na:

Broskvový kompot 2

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vodu a cukr svaříme na sirup. Broskve oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme pecku, ještě překrojíme a každou vložíme do studené vody, ve které jsme rozpustili kyselinu citronovou (zabrání zhnědnutí ovoce). Ovoce rovnáme do sklenic a do každé přidáme po 2 badyánech. Ovoce zalijeme teplým sirupem a uzavřeme víčky. Potom vložíme do hrnce s teplou vodou, ve kterém máme pařáček (nebo čisté složené plátno), aby se sklenice nedotýkala dna. Sterilujeme 20 - 25 minut při teplotě 85°C. Po ukončení sterilace sklenice opatrně vyndáme a necháme vychladnout. Pak uložíme v chladu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!