Staňte se našimi fanoušky na:

Cukroví s kandovaným ovocem na 3 způsoby

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

MAROKÁNKY BURSKÉ 100g mléčné čokolády, 200g másla, 100g cukru, 100g hladká špaldová mouka, 3 dl mléka, 80g burských oříšků, 50g rozinek, 80g kandovaného ovoce 2/3 másla rozehřejeme v pánvi, přidáme cukr a necháme trošku zkaramelizovat. Pak přidáme mouku a umícháme cukrovou jíšku. Zředíme mlékem a dál mícháme, dokud neumícháme hladkou kaši. Oříšky roztlučeme, kandované ovoce nakrájíme na drobné kostičky, všechno s rozinkami vmícháme do kaše. Plech vymažeme zbytkem másla a malou lžičkou nanášíme na plech kopečky hmoty a mokrou rukou je zmáčkneme na placičky. Pečeme asi 10-15 minut na 200°C. Vychladlé (nejlépe až druhý den) potřeme hladkou stranu rozehřátou čokoládou a vidličkou do ní vryjeme vlnky, necháme ztuhnou a rozležet. MAROKÁNKY MANDLOVÉ Na pánvičce rozpustíme 130g cukru a 30g másla, přidáme 40g hladké špaldové mouky, 2 lžíce medu, 150g mandlových plátků, 25g sušeného mléka, 70g kandovaného ovoce a 1/2dl vody, vypracujeme hladkou hmotu. Na vymazaném plechu uděláme mokrou rukou placičky a pečeme 10-15 minut na 200°C. Po vychladnutí placičky potáhneme nugátovou pochoutkou a necháme ztuhnout. FLORENTÝNKY 125g hladké špaldové mouky, 125g cukru, 1 žloutek, 150g másla, 1 lžíce karobu, lžíce rumu, 100g zavařeniny,40ml smetany 33%, 30g tekutého medu, 50g kandovaného ovoce, 50g pinií sekaných, 60g mandlových lupínků, 10g sekaných pistácií. Z mouky, 35g cukru, žloutku, 60g másla nakrájeného na vločky a karobu vypracujeme těsto. Zabalené do fólie necháme chladit asi hodinu. Na pečícím papíru vyválíme z těsta plát asi 27x30 cm a s papírem ho přeneseme na plech, předpečeme 10 minut na 200°C. Vychladlý pak potřeme zavařeninou. Do hrnce nalijeme rum, přidáme zbytek másla a cukru, smetanu, med a ovoce. Zvolna vaříme 2 minuty. Přimícháme mandle, pinie a pistácie. Hmotu rozetřeme na předpečený plát a pečeme asi 15 minut, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na kousky 4x4 cm.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!