Staňte se našimi fanoušky na:

Nugát s čokoládovou polevou

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
52× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V kastrůlku nasucho zvolna za stálého míchání opražíme mleté oříšky, zalijeme je smetanou a pozvolna asi 10 minut povaříme. Přecedíme je přes jemné sítko, do smetany přidáme cukr a zvolna ji svaříme na polovinu. Bílou i hořkou čokoládu rozlámeme na kousky a každou zvlášť rozpustíme v kastrůlku v horké vodní lázni. Do každé čokolády přimícháme polovinu svařené smetany a másla a rozmícháme na hladký krém. Formu vyložíme alobalem a střídavě do ní dáváme obě čokoládové hmoty. Naplněnou formu vložíme do ledničky a nugát necháme asi 8 hodin ztuhnout. Pak ho vyjmeme z formy, horní plochu potřeme rozehřátou polevou a po ztuhnutí nugát nakrájíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Marci88 |15. července 2015
jsem teda zvědavá bo nugát je mňamka ;-) ukládám a vyzkouším Odpovědět
mochomůrka |9. listopadu 2014
supert Odpovědět
svatava.adamova |7. února 2014
dobrý tip na dárek :) Odpovědět
Martinka |3. února 2014
1+,krása :-) Odpovědět
Lucie 9 |30. ledna 2014
vypadá to skvěle Odpovědět
VELKAKOKI |31. prosince 2013
parádní foto a ukládám Odpovědět
junkie09 |28. prosince 2013
krásné Odpovědět
petrapo |19. prosince 2013
vypadá krásně! Odpovědět
Polda |18. prosince 2013
ukládám a někdy vyzkouším Odpovědět
eliska.staubertova |6. prosince 2013
mnam ukladam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!