Staňte se našimi fanoušky na:

Cukrovinky šípkové - původní recept kolem r. 1850

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Lžíci šípkové zavařeniny nabereme a vložíme ji do hromádky utlučeného, přesátého cukru na vále,. který by byl v poměru k ní. V cukru tom uhněteme ze zavařeniny těsto tak tuhé, aby se mohlo z něho pracovati. Poté zbývající cukr odhrneme, vál jím trochu posypeme a utvoříme z těsta rozmanité malinké tvary: věnečky, preclíčky, rohlíčky, pletenečky anebo vykrajujeme kousky. Nejhezčí jsou preclíčky předem skřížené. Klademe je na plech, posypeme utlučeným kandisem a usušíme v troubě vlahé. Tvary buďtež jen hodně drobné.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!