Staňte se našimi fanoušky na:

Čajové víno

Autor receptu: svatava.adamova (85 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Ingredience

  • kvasinky
  • čaj,sypaný nebo sáčky
  • živná sůl sůl
  • 500 g rozinky
  • 3 l voda
  • 1,2 kg cukr krupice

Pracovní postup:

Toto víno může vyzkoušet opravdu každý, recept je jednoduchý a dostupný pro všechny. Recept na 5 litrů vína: 4 polévkové lžíce kvalitního sypaného černého čaje nebo 8-12 sáčků porcovaného zalijeme 3 litry vody a necháme vyluhovat. Ještě horký čaj scedíme do kbelíku a přidáme 1,2 kg cukru. Mícháme do rozpuštění. Přidáme 500 g umytých a nasekaných rozinek, dobře omytý a nakrájený jeden citron a jeden pomeranč. Po vychladnutí přidáme živnou sůl a kvasinky nebo 1 dcl kvasu. Necháme přiklopené týden v teple kvasit. Denně promícháme. Po týdnu scedíme směs do demižonu, doplníme studeným čajem a necháme dokvasit - hrdlo přegumičkujeme mikrotenovým sáčkem. Po vykvašení stočíme z kalů. Použitý čaj dodá vínu chuť, dobrý je Earl Grey.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!