Staňte se našimi fanoušky na:

Candát v solné krustě

Autor receptu: IvankaMaminka (372 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Předehřejte troubu na 180°C a plech vyložte papírem na pečení. Bílky vyšlehejte do tuha a rukou do sněhu zapracujte sůl a mouku - vytvoříte směs, která bude držet tvar.
  2. Část směsi naneste na plech potažený papírem na pečení - hmota by měla kopírovat tvar ryby. Do břicha candáta vložte estragon a polovinu petrželky.
  3. Rybu "postavte" břichem na plech a rovnoměrně ji obalte zbylou hmotou. Pečte, dokud neztvrdne (30-40 minut, podle váhy ryby) a lehce nezezlátne, pak vyjměte z trouby.
  4. Nechte 10 minut stát a pak opatrně krustu rozbijte a odstraňte. Kůži stáhněte od ocasu vidličkou a candáta polijte máslem a posypte petrželkou. Maso odloupněte od páteře a velkých kostí a podávejte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!