Staňte se našimi fanoušky na:

Češkek (jehněčí maso se pšenicí)

Autor receptu: Kamil Uspávač (387 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Pšenici očistíme, omyjeme a zalijeme ji horkou vodou. Když voda vychladne, pšenici scedíme a necháme oschnout. Poté pšenici naklepeme paličkou, aby se snáz odstranila slupka. Omyjeme a uvaříme ji. Maso nakrájíme na kousky, zalijeme studenou vodou a uvaříme. Vařené maso scedíme, trochu očistíme a vrátíme do vývaru. Přidáme pšenici a osolíme. Vaříme za občasného míchání, dokud vývar nezhoustne a voda se úplně nevypaří. Před podáváním polijeme roztátým máslem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!