Staňte se našimi fanoušky na:

Černý guláš

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
19× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibuli a česnek oloupat a nahrubo nakrájat. Na větší kostky si nakrájet také maso. V kastrolu rozpálit olej a nechat na něm zezlátnout nakrájenou cibuli a česnek. Pak přidat maso a orestovat. Jakmile se „zatáhne“, osolit, přidat mletý pepř, majoránku, sladkou mletou papriku a pokrájenou feferonku. Promíchat a asi po dvou minutách zalít asi 2/3 černého piva. Opět promíchat, kastrol přikrýt, zmírnit teplotu a pomalinku dusit. Je třeba mít trpělivost, než bude maso měkké, může to trvat i 2 hodiny. Guláš by měl pouze zvolna probublávat. Občas zkontrolovat a podle potřeby podlít zbývajícím pivem. Když je maso skoro měkké, přidat nastrouhaný chléb, promíchat a nechat dále dusit, až se drobečky chleba rozpustí a vznikne hustá tmavá omáčka. Vhodná příloha je knedlík nebo čerstvý chléb. Může se ozdobit kroužky cibule. Poznámka: Toto množství surovin je asi na 6-8 porcí. Vaření se urychlí když se maso udělá v papiňáku. Guláš je mnohem lepší až druhý den.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jan |1. března 2013
Je výborný, mohu doporučit. Odpovědět
bresta|2. dubna 2014
Gulášky-moc dobrá záležitost Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!