Staňte se našimi fanoušky na:

Červený rybíz á la brusinky

Autor receptu: roxana-zdena (166 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Veganské
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
19× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Zralý červený rybíz obereme na jednotlivé kuličky a pečlivě odstraníme špatné plody. Opereme, necháme okapat a přidáme cukr. Smícháme dohromady a v chladnu necháme do druhého dne uležet. Pak přidáme skořici, kyselinu citronovou, hřebíčky a asi čtvrt hodiny povaříme na mírném plameni. Přidáme rum a horké plníme do malých skleniček - používám od jogurtů, které jsem předtím pořádně vymyla vřelou vodou. Po naplnění otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Poměrně pak zahoustne. Uložíme v chladnu a temnu. Z jednoho kg rybízu mám asi 6 skleniček od malých jogurtů. Výborné a levné místo brusinek na svíčkovou, i k dalším sladkoslaným masům.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

martinnatr |4. června 2013
mám podobný recept Odpovědět
honzíček |24. května 2013
ukladam Odpovědět
Arabela |21. května 2013
Uložím a vyzkouším, díky . -) Odpovědět
Gogosek |13. května 2013
To určitě tento rok zkusím Odpovědět
jitulka |6. května 2013
taky dělám, milujeme je Odpovědět
Romik |6. dubna 2013
Ukladam Odpovědět
Anna1960 |27. března 2013
vyzkouším Odpovědět
any20 |18. března 2013
dělám podobně Odpovědět
Dessyna |15. března 2013
Možná i jako džem? Odpovědět
Martin82|6. dubna 2013
jak od maminky Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!