Staňte se našimi fanoušky na:

Choceňská marcipánová vajíčka

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Vajíčka můžeme udělat z kupovaného marcipánu (pokud neseženeme různé barvy, koupíme bílý a obarvíme potravinářskými barvami), nebo si ho můžeme připravit sami. Můžeme udělat jeho levnější náhražku - mléčnou hmotu, která je velmi chutná a dobře se z ní modelují různé tvary. Kromě bílých vajíček vymodelujeme z barevného marcipánu nebo mléčné hmoty také mašle nebo jiné velikonoční motivy, kterými můžeme vajíčka ozdobit. MARCIPÁN 200g oloupaných mandlí rozemeleme najemno v mixéru, promícháme s 200g moučkového cukru a znovu jemně pomeleme. Přidáme 2 polévkové lžíce růžové vody a rukou nebo v mixéru hmotu zpracováváme tak dlouho, až se přestane rozpadat. Růžová voda je k dostání v obchodech s tureckými specialitami nebo e-shopech. MLÉČNÁ HMOTA Z 300g moučkového cukru, 100g sušeného mléka, 2-3 lžic medu a vody (množství podle potřeby) vypracujeme tužší těsto, které necháme v chladu ztuhnout. Používáme místo marcipánu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

libuska.chroncova |20. března 2015
krásné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!