Staňte se našimi fanoušky na:

Chlebové víno

Autor receptu: svatava.adamova (85 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • kvasinky
  • hrst rozinky
  • kyselina citronová, 10 g
  • živná sůl, půl balení sůl
  • 4 l voda
  • cukerný roztok, 1,2 kg cukr krystal
  • suché kůrky, půl kg chléb
  • 20 dkg cukr krupice

Pracovní postup:

Vysušené chlebové kůrky přelijeme třemi litry vroucí vody, přidáme půl balíčku živné soli, kyselinu citronovou, hrozinky a namnožené kvasinky. Zalijeme předem připraveným cukerným roztokem z 1,2 kg cukru a litru vody. Vše dáme do kvasné nádoby a uzavřeme kvasnou zátkou. Necháme dva až tři dny zkvasit, poté kůrky vylisujeme a mošt dále zpracováváme jako obvykle, nebo necháme kůrky v nádobě po celou dobu kvašení. Po ukončení kvašení víno stáčíme hadičkou z kvasnic,uzavřeme kvasnou zátkou a necháme týden ustát. Po té opět stáčíme už do čistých lahví.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!