Staňte se našimi fanoušky na:

Chřestový parfait

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Chřest zbavíme dřevnatých konců, nakrájíme a povaříme asi 5 minut, slijeme a rozmixujeme. Vejce se žloutky dáme do misky, přidáme cukr a vyšleháme ve vodní lázni do husté pěny. Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku a vmícháme do zchladlé pěny. Nakonec do hmoty přidáme i rozmixovaný chřest. Promícháme a nalijeme do formiček (nejvíc se hodí silikonové), pak dáme do mrazáku a necháme přes noc ztuhnout. Parfait vyklopíme a ozdobíme jahodami nebo jiným ovocem a bylinkami (meduňkou, mátou).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!