Staňte se našimi fanoušky na:

Chutné kotlíky

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

HOVĚZÍ PO BURGUNDSKU 3/4kg hovězího masa, 3 cibule, 4 střední mrkve, 2 řapíky celeru, 2 rajčata, 1 červená paprika, 1 brambora, 80g slaniny, 1l červeného vína, tymián, bobkový list, pepř, sůl Nakrájíme maso a slaninu na kostky, mrkev na kolečka, cibuli, papriku a rajčata na proužky. Vše zalijeme vínem, přidáme koření a dáme na 24 hodin odležet. Pak slijeme lák a oddělíme maso od zeleniny. V kotlíku opečeme slaninu, přidáme maso, zeleninu a přilijeme lák a vaříme mírným varem 3 hodiny. Příloha - bageta. HOVĚZÍ NA PAPRICE 100g hovězího masa, 100g slaniny, 4 cibule, 3 stroužky česneku, po 1 červené, žluté a zelené paprice, 1l hovězího vývaru, sůl, pepř Nakrájíme maso, osmahneme na drobně nakrájené slanině a když se šťáva vydusí na tuk, maso osolíme, opepříme, přidáme nakrájené papriky, cibuli a nasekaný česnek. Krátce zasmahneme a vše zalijeme vývarem. Pomalu dusíme doměkka. Kdo má rád hustší omáčky, může ji zahustit jíškou. Příloha - čerstvé pečivo. KRŮTÍ S PAPRIKOU palička česneku, 2 malé červené cibule, 2 lžíce olivového oleje, lžíce ml. sladké papriky, 1/4 lžíce římského kmínu, 2 krůtí stehna, 200ml drůbežího vývaru, lžíce červeného vinného octa, lžíce rajčatové omáčky, 1/4kg barevných cherry rajčat, 1 zakys. smetana, sůl, pepř, lžíce cukru Česnek a cibuli oloupeme a nasekáme, krůtí stehna rozdělíme na 2 díly. Do kotlíku dáme olej, přidáme cibuli, česnek, papriku, kmín a maso, opékáme cca 5 minut. Přidáme vývar, rajčatovou omáčku a cukr. Směs osolíme, opepříme, zakryjeme poklicí a vaříme hodinu. Nakonec přidáme celá cherry rajčata a vaříme dalších 5 minut. Nakonec na každou porci přidáme kopeček zakysané smetany. Příloha - chléb.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!