Staňte se našimi fanoušky na:

Chuťovky tety Běty

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ŠÁTEČKY 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 chilli paprička bez semínek, 4 lžíce másla, 4 lžíce čerstvého nasekaného korisndru, 300g mletého jehněčího masa, sůl, mletý bílý pepř, 150g sýru feta, 4 pláty listového těsta, 9 vajec, olivový olej na smažení, petrželka Cibuli, česnek a chilli papričku nasekáme nadrobno. Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme cibuli, česnek i chilli, vmícháme koriandr a maso, krátce orestujeme. Směs osolíme a opepříme, asi 10 minut opékáme, necháme zchladnout a pak promícháme s rozdrobeným sýrem. Pláty těsta rozpůlíme a na každou půlku dáme do středu kopeček směsi z mletého masa. Uděláme do něj důlek a dovnitř rozklepneme vejce. Zbylé vejce rozšleháme, okraje těsta potřeme, přeložíme do tvaru trojúhelníku a při tiskneme k sobě. Do jiné pánve nalijeme olej, rozpálíme a připravené šátečky v něm osmažíme dozlatova. Nakonec ozdobíme petrželkou. MUSAKA 800g steril. rajčat, 4 lžíce parmazánu, 450g brambor, 2 vejce, 50g hl. mouky, 1 cibule, 3 lžíce strouhanky, mletý černý pepř, 2 lilky, 200g jogurtu, sůl, 4 lžíce olivového oleje, 600ml mléka, 50g másla, 750 mletého masa, 2 lžíce rajčat. protlaku, svazek petrželky, 2 stroužky česneku Lilky očistíme, podélně nakrájíme na plátky a osolíme. Dáme na 1/2 hodiny odležet. Nasekanou cibuli a česnek zpěníme na 2 lžících oleje. Přidáme mleté maso a opečeme je. Přimícháme petrželku, rajčata a protlak. Osolíme a opepříme, dusíme 15 minut. Oloupané brambory nakrájíme na středně silné plátky, krátce je předvaříme v osolené vodě a vyndáme. Lilky osušíme a opečeme na 2 lžících oleje. Z mouky a másla upražíme světlou jíšku, přilijeme mléko a provaříme, dáme vychladnout. Do omáčky vmícháme jogurt, vejce a sýr, osolíme a opepříme. vymaštěnou formu vysypeme strouhankou a naplníme ji masem, přikryjeme plátky brambor a lilků, zalijeme omáčkou. Pečeme asi 50 minut na 180°C a hned podáváme. DOMÁCÍ KLOBÁSKY ZAPÉKANÉ DO TĚSTA Poměr surovin - 55% čerstvého libového vepřového masa, 40% tučného vepřového masa, 5% pitné vody + asi 2 balení listového těsta Koření na 3,5kg: 5g pepře, 5g utřeného česneku, 200g soli Očištěné libové maso bez kůže nakrájíme na drobnější kostky asi půl centimetrové. Tučné maso nakrájíme na drobnější kostky. Obě masa odděleně umeleme najemno. Do větší nádoby dáme umleté libové maso, přidáme čerstvě mletý pepř, prolisovaný česnek, sůl, pitnou vodu (vytváří šťavnatost) a pořádne promícháme. po vmíchání vody přidáme do směsi mleté tučné maso a všechno jemně rozmícháme. Po promíchání směs plníme do vepřových tenkých střívek, odkrajujme kusy o váze asi 12dkg a obalujeme je do plátků listového těsta. Rozložíme je na plech, potřeme vajíčkem a pečeme na 180°C. Jíst je můžeme teplé i studené.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!