Staňte se našimi fanoušky na:

Cibulovo - pivní omáčka s vepřovým masem

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: 3 - 4
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 20 min.
Vaření: 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Maso omyjte, osušte, osolte, opepřete a poprašte kmínem. Opečte ho na rozpáleném tuku, přidejte na hrubo nakrájenou cibuli, oloupaný česnek, osmahněte, podlijte trochou vody nebo vývaru, zakryjte poklicí a pečte v předehřáté troubě při 180 °C doměkka.
  2. Během pečení maso přelévejte vypečenou šťávou a pivem a podlévejte vodou nebo vývarem. Měkké maso vyjměte. Šťávu vyduste na tuk a zaprašte moukou. Mouku za stálého míchání osmahneme dozlatova, zalijte vodou nebo vývarem, promíchejte a vařte na mírném ohni asi 15 - 20 minut. Nakonec šťávu přeceďte přes jemné síto a dochuťte solí a pepřem. Maso podávejte polité šťávou s bramborovou přílohou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!