Staňte se našimi fanoušky na:

Cikánské řízečky

Autor receptu: Cullenova (34 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
322× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kuřecí maso omyjeme nakrájíme na proužky a pokapeme worcestrovou a sojovou omáčkou,osolíme ,opepříme,okořeníme zbylým kořením, zamícháme a necháme 30min odstát v lednici. Na půl kolečka nakrájíme cibuli a ve skleničce rozšleháme vejce. Po 30min vyndáme maso z lednice přidáme cibuli,vejce a po lžících přisypáváme solamyl až vidíme ,že se dá z masa tvarovat placičky. Rozpálíme si pánev na placky nebo i klasickou pánev s olejem a tvoříme středně hrubé placičky ,které pečeme dozlatova. Důležité je otáčet placičky až je jedna strana propečená aby se nerozpadly. Klasickým způsobem si uvaříme brambory,můžeme podávat i jako kaši. V tom případě uvařené brambory zcedíme a rozmačkáme,přidáme 1/3 másla a 1/3 hrníčku mléka a vyšleháme do pěny. Přeji dobrou chuť

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

lenka.hronova.395|5. února 2013
znám trošku jinak. Místo cibule porek a přidat ještě grilovací koření, nedávám solamyl a drží dobře. Jsou výborné a nikdo jim neodolá :-) Odpovědět
bresta|24. ledna 2013
Znám pod názvem rarášci nebo střapáčci.Jsou vynikající na oběd nebo i jako studené pohoštění pro hosty.Vždy jsem měla úspěch Odpovědět
Weju|13. ledna 2013
dělám podobné,jsou výborné :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!