Staňte se našimi fanoušky na:

Čínská polévka s tykví a houbami

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 sklenka bílého vína
  • sušené shiitake
  • 2 šálky nakrájené tykve na kostičky
  • špetka mleté pálivé papriky nebo pepře
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1/2 lžičky glutasolu
  • 2 lžičky bramborového škrobu (solamylu)
  • 1/2 lžičky zázvoru
  • 200 g vepřového masa
  • 2 lžíce oleje
  • 1 l vývaru
  • 1 cibule

Pracovní postup:

Maso nakrájejte na drobné kostičky a s cibulí rozkrájenou na kolečka opečte prudce na oleji. Zalijte vývarem, přidejte škrobovou moučku rozmíchanou v šálku vody a máčené sušené houby (případně čerstvé nebo sterilované). Vařte asi 20 minut mírným varem, pak přidejte tykev, zázvor a vařte ještě asi 15 minut. Nakonec přidejte víno, papriku (nebo pepř) sójovou omáčku, glutasol a citronovou šťávu. Krátce povařte a podle chuti dosolte, hotovou posypte pažitkou a petrželkou. Rada: Není nutné pořizovat Shiitake, mohou to být i žampiony nebo jiné houby.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!