Staňte se našimi fanoušky na:

Čočková sekaná s quinoou a s kaparovou omáčkou

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Pórek nakrájíme najemno. 2) Smícháme čočku, ovesné vločky, pórek, olej, koření, trochu vývaru z čočky a krupici. 3) Formu (například na srnčí hřbet) vysypeme krupicí a celou směs pak do ní vysypeme. Pečeme na 200 °C asi 40 minut. 4) Po upečení můžeme porcovat na plátky. Jako přílohu můžeme podávat například chléb či brambory, anebo něco trošku zdravějšího: KUINOU S KAPAROVOU OMÁČKOU. 1) Příprava kuinoi: oves namočíme přes noc, poté osolíme, přidáme vodu a vaříme doměkka. Quinou spaříme horkou vodou a vaříme asi 10 minut doměkka. 2) Příprava kaparové omáčky: dáme vařit smetanu, přidáme kapary, povaříme tak minutku, přidáme škroba a povaříme další minutu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |4. března 2016
suepr Odpovědět
sonizna |3. června 2014
Zkuste tento velice zdravý recept. Kdo má rád maso, může si k tomu dát například uzené maso. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!