Staňte se našimi fanoušky na:

Čočkový salát s klobásou a pórkem

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Propranou čočku necháme asi 2 hodiny ve studené vodě bobtnat. Pak ji scedíme a v další (čerstvé) vodě uvaříme na skus. Před koncem ji osolíme. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Brambory důkladně omyjeme a překrájíme je na menší kousky. Potom je v osolené vodě uvaříme doměkka. Scedíme je a necháme na sítku okapat. Pórek také očistíme, společně s klobásami nakrájíme na tenká kolečka a na troše oleje na pánvi orestujeme dozlatova. Rajčátka opláchneme a přepůlíme. Čočku vsypeme do mísy, přidáme k ní směs z pánve, brambory a rajčátka. Zakapeme olejem i balzamikovým octem, osolíme, opepříme a promícháme. Tip: Máme-li odvahu, můžeme zkusit i čočku na sladko - povaříme ji s cibulí, kmínem, skořicí, hřebíčkem, hrnkem pomerančové šťávy a vody. Teplá nebo i studená je velice vhodná k mexickým pokrmům.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |10. ledna 2015
vyzkouším Odpovědět
b* |4. září 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!