Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoláda se semínky chia

Autor receptu: svatava.adamova (85 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • stévie
  • semínka chia lžička
  • lžička sezamová semínka
  • kakaové máslo, 40 g
  • 50 g kakao
  • dýňová semínka lžíce

Pracovní postup:

Ve vodní lázni rozpusťte kakaové máslo (nevařit, jen rozpustit), do něj přidejte kakao a promíchejte, můžete osladit. Směs nalejte do formičky na čokoládu a ozdobte semínky. Takto připravenou čokoládu nechte ztuhnout v mrazáku – cca 15-20 min. Čokoládu je vhodné skladovat i po vyrobení v mrazáku, protože má nižší bod tání v porovnání s komerčně vyráběnou čokoládou. Obecně platí – čím více přírodního kakaového másla je použito na čokoládu (v poměru se ztuženým tukem), tím nižší bod tání čokoláda má. Nicméně o to je kvalitnější. Do čokolády můžete přidat řadu dalších surovin, dle chuti: Varianty ochucení čokolády: Ovocný prášek lucuma (přírodní zdroj vlákniny, betakarotenu), spirulina, acai, vanilka... Špetka hrubozrnné soli Špetka chilli prášku Lžička skořice + špetka muškátového oříšku Křupavé kakaové boby Pomerančová kůra nebo kandované ovoce Sušené třešně, meruňky, švestky…

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

dagmar.gebauerova.9 |3. řijna 2013
kde seženu kakaové máslo Odpovědět
wieruska |2. července 2013
dobré Odpovědět
macik |1. července 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!