Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládová pěna s třešňovou polevou

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

PĚNA: 200g nastrouhané čokolády, 5 vajec, špetka soli, 100g cukru, dřeň z 1 vanilkového lusku, 2 lžíce rumu, 125g smetany na šlehání - POLEVA: 150g cukru 2-3 lžíce třešňové brandy, 400ml višňové šťávy, 1 skořice, 3 hvězdičky badyánu, 1 lžička škrobové moučky smíchané s 1 lžičkou studené vody, šťáva z 1/2 citronu, 200g rozmrazených višní, 4-5 lžic čokoládových hoblin na posypání. Čokoládu vložíme do nádoby a v horké vodní lázni ji necháme na mírném ohni rozpustit. Vejce oddělíme, bílek se solí ušleháme do tuhého sněhu a postupně přisypeme cukr. Žloutky s vanilkovou dření a rumem utřeme do krému a přidáme rozpuštěnou čokoládu. Pak vmícháme šlehačku a sníh s cukrem. Pěnou naplníme mísu, povrch uhladíme a přikryjeme, uložíme asi na 3 hodiny do lednice. Na polevu nejdřív zkaramelizujeme cukr, zředíme s třešňovou brandy a pak přidáme višňovou šťávu. Vložíme koření a na mírném ohni povaříme asi 15 minut, zředěnou škrobovou moučku přidáme do polevy a přivedeme k varu. Třešňovou polevu protlačíme sítem a ochutíme citronovou šťávou. Višně vmícháme do polevy, z pěny vykrajujeme větší noky (kopečky), které upravíme na hlubokých talířích a posypeme čokoládovými hoblinami. Můžeme podávat ozdobené třešněmi.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |19. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Penelope |25. ledna 2014
báječné, vyzkouším Odpovědět
yuzum |24. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Teris19 |25. řijna 2013
krásné Odpovědět
daramacho |7. řijna 2013
dobré Odpovědět
pajunc |7. řijna 2013
krásný dezert, díky za recept! Odpovědět
M* |1. řijna 2013
dala bych si Odpovědět
M* |1. řijna 2013
parádní Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!