Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládové bábovičky blancmange

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pozn.: Přesné ingredience na výrobu čokoládových hoblin jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích). Dejte do mísy čokoládu. Ve středně velkém kastrolku zahřejte na středně velkém plameni smetanu a mléko těsně pod bod varu. Nalijte na čokoládu a promíchávejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, ušlehejte žloutky, cukr a kukuřičný škrob dohusta, až získají krémovou konzistenci. Pomalu nalijte horkou čokoládovou směs na žloutkovou směs a šlehejte nízkou rychlostí dál. Vraťte tuto pudinkovou směs do kastrolku na mírný plamen a šlehejte, až směs zhoustne. Odstavte z ohně. Do menší misky dejte želatinu, nalijte na ni vařící vodu a dobře promíchejte. Nechte stát, dokud se všechny granulky nerozpustí. Pak vmíchejte do pudinkové čokoládové směsi. Vymažte olejem 8 pudinkových mističek o obsahu 150 ml. Naplňte je čokoládovou směsí do tří čtvrtin. Položte mističky na tác, zakryjte a dejte do lednice vychladit alespoň na dvě hodiny. Jako bábovičky vyklopte obsah mističek na talířky a servírujte ozdobené šlehačkou, případně čokoládovými hoblinami. Recept na čokoládové hobliny: V nádobě s dvojitým dnem rozpusťte na mírném ohni čokoládu (300 g hořké, mléčné nebo bílé strouhané). Odstavte z ohně. Dejte pozor, abyste nestříkli či přímo nenalili na čokoládu žádnou vodu.Nalijte čokoládu na mramorovou desku a rychle ji plochým cukrářským nožem roztírejte rovnoměrně po desce co nejvíce do tenka (můžete použít i cukrářskou špachtli připomínající zednickou lžíci). Nechte čokoládu zcela ztuhnout. Cukrářskou škrabkou nebo špachtlí začněte v 45° úhlu seškrabávat hobliny čokolády směrem od sebe. Budou se vám natáčet nahoru na škrabku. Začněte u horní části ztuhlé vylité čokolády, asi 2,5 cm od okraje. Postupně sestupujte dolů ke spodnímu okraji. Vyzkoušejte různé variace hoblin v závislosti na úhlu nasazení škrabky, délce tahu škrabkou a kroutivém pohybu škrabkou, tak jak ji posunujete kupředu. Experimentujte, dokud nebudete s výsledkem spokojeni. Až spotřebujete většinu čokolády, můžete zbytek seškrábnout, znovu rozpustit, nalít na desku a ztuhlou opět tvarovat do hoblin. To lze opakovat, dokud nespotřebujete všechnu čokoládu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Teris19 |25. řijna 2013
krásné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!