Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládové brownies s jahodovým coulis

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Nejprve si připravíme brownies. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Smícháme mouku, kypřící prášek a překrájené mandle. Čokoládu rozpustíme s máslem nejlépe na vodní lázni. Poté, co směs trochu zchladne, přidáme ji k vyšlehaným vejcím a zapracujeme. Do čokoládové směsi přidáme i mouku s kypřícím práškem a vypracujeme hladké těsto. Pečeme na 180 °C asi 15 minut. Pozor – na správně upečeném brownies by se po propíchnutí špejlí, měly na špejli zůstávat drobečky. Po zchladnutí nakrájíme na kousky.
  2. Připravíme si jahodovou zálivku (coulis). Jahody (100 g) rozmixujeme s cukrem (40 g) a propasírujeme přes cedník. Dochutíme citronovou šťávou (ale nemusíme).
  3. Připravíme si karamelovou mřížku. Z cukru krupice (100 g) připravíme karamel, přidáme med a mícháme do mírného zchladnutí. Poté karamel nanášíme na silikonovou podložku s pomocí vidličky. Po vychladnutí opatrně odlepíme z podložky.
  4. Jahody nakrájíme na čtvrtiny a pocukrujeme moučkovým cukrem.
  5. Do středu talíře dáme brownies, lehce zakápneme jahodovou zálivkou a přidáme čtvrtku jahody. Nakonec přidáme trochu karamelové mřížky a podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sonizna |21. dubna 2015
Na karamelovou mřížku si asi netroufám... Odpovědět
objev |19. března 2015
Karamelovou mřížku nepřipravujeme dlouho dopředu, rychle vlhne Odpovědět
objev |19. března 2015
Správné brownies má mít silnou čokoládovou chuť, proto je nutné použít čokoládu 70%. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!