Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládový mousse s pistáciovým frangipane

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pozn.: Přesné ingredience na výrobu čokoládového moussu a sněhu jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích). Předehřejte troubu na 180 °C (plynová trouba stupeň 4). Vymažte máslem chlebíčkovou formu 23 x 25 cm. Pistáciový frangipane: Rozsekejte najemno v robotu pistácíové oříšky se 2 lžícemi cukru. Ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, šlehejte máslo a zbylý cukr dokrémova, až bude mít nadýchanou konzistenci. Postupně přidávejte vejce a pokaždé dobře ušlehejte. Nízkou rychlostí postupně všlehejte pistáciovou směs a mouku. Nepřešlehejte. Přendejte směs do připravené formy a pečte cca 25-30 minut, až frangipane lehce zezlátne a na dotek bude tuhý. Nechte zcela vychladnout ve formě na drátěné mřížce. Čokoládový mousse: Dejte do velké mísy čokoládu (hořká, najemno nasekaná, 650 g). Svařte mléko (250 ml) v malém kastrolku na středním ohni. Nalijte mléko na čokoládu. Nechte stát, dokud se čokoláda nerozpustí, a pak ušlehejte dohladka. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Ve velké míse šlehejte tuhou šlehačku (ke šlehání, 500 ml), až se začnou tvořit měkké růžky. Jednu třetinu šlehačky vmíchejte do čokoládové směsi, pak zbytek. Vyndejte frangipane z formy a nakrájejte ho na kostičky o straně 1 cm. Připravte si 8 sklenic na martini a naplňte je kostičkami do jedné třetiny. Do každé sklenky nalijte 2 lžičky amaretta, aby frangipane zvlhl. Na kostičky naneste vrstvu čokoládového moussu tak vysokou, že zaplníte sklenice do tří čtvrtin. Dejte vychladit do lednice alespoň na 1 hodinu. Sníh: Těsně před podáváním nalijte do středně velkého kastrolku do třetiny vodu a přiveďte k varu. Dejte do velké mísy bílky (z 6ti vajec) a cukr krystal (200 g). Mísu přendejte do kastrolku s vřelou vodou a šlehejte, až budou mít bílky teplotu 80 °C (naměřeno kuchyňským teploměrem). Odstavte mísu z kastrolku a vysokou rychlostí šlehejte, dokud směs nevychladne a sníh se nebude lesknout a tvořit tuhé růžky. Přendejte sníh do zdobicího sáčku opatřeného hvězdičkovým nástavcem střední velikosti. Nastříkejte pořádnou porci sněhu do každého poháru na čokoládovou vrstvu. Kuchyňským hořáčkem sníh mírně zkaramelizujte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Teris19 |25. řijna 2013
krásné Odpovědět
Teris19 |25. řijna 2013
krásné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!