Staňte se našimi fanoušky na:

Comtessa de noir podle Mirky Slavíkové

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
43× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V jedné míse si smícháme všechny sypké suroviny - prosátou mouku, kypřící prášek, skořici, kakao, mandlové lupínky a čokoládu. Ve druhé míse šleháme změklé máslo se žloutky a moučkovým cukrem do pěny, pak postupně přidáváme červené víno a zakysanou smetanu. Zvlášť si ušleháme bílky s krupicovým cukrem do sněhu. Hotový sníh opatrně vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec vmícháme sypkou směs a vymícháme těsto. Nalijeme ho do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

bobzbrd|18. března 2016
Místo mouky je k vysypání lepší použít strouhaný kokos. Odpovědět
jana.smehlikova|13. prosince 2013
taky ukladam Odpovědět
holub|22. září 2013
hmmmmm, s vínem červeným........ok Odpovědět
Aggie|19. května 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!