Staňte se našimi fanoušky na:

Dukátové buchtičky s celozrnnou moukou

Autor receptu: Monique (403 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku, špetku soli a cukr promícháme v míse, do důlku rozdrobíme kvasnice, zalijeme teplým mlékem a s trochou mouky uděláme kvásek. Po vykynutí přidáme žloutek, olej a po částech mléko, až vznikne vláčné těsto jako na koláče. Z vykynutého těsta vyválíme válečky o průměru 2 cm v délce plechu. Klademe na vymazaný plech těsně vedla sebe a mezi sebou válečky promastíme. Necháme vykynout a pečeme při 220 °C asi 15 - 20 minut. Upečené válečky nakrájíme na kousky 1 x 1 cm a na talíři polijeme vanilkovým krémem. Vanilkový krém: 750 ml mléko ( sójové ) 1 lžíce cukru krupice 1 vanilkový pudink 2 vanilkové cukry 50 g másla Z celkového množství mléka odebereme trochu na roumíchání pudinku. Zbývající mléko, cukr, vanilkový cukr přivedeme k varu, přidáme za stálého míchání rozmíchaný pudink, dobře promícháme a necháme povařit. Do uvařeného krému dáme máslo, případně dosladíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |28. prosince 2013
návrat do mých školních let,dík Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!