Staňte se našimi fanoušky na:

Dušená shiitake s vínem na smetaně

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • trocha oleje
  • sůl (podle chuti)
  • pepř (podle chuti)
  • brambory (vařené, podle potřeby)
  • 800 g shiitake
  • 2 lžíce petrželky (kadeřavá nasekaná)
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 100 ml smetany na šlehání (30%)
  • 100 ml bílého vína
  • 2 stroužky česneku
  • 5 jarních cibulek

Pracovní postup:

Na oleji s máslem orestujte najemno nakrájenou cibulku a houby nakrájené na větší kousky. Pak přidejte víno, houby osolte, opepřete, přidejte prolisovaný česnek a duste pod pokličkou doměkka. Nechte odpařit většinu tekutiny, jak je shiitake měkká, přidejte obě smetany a ještě chvíli povařte. Po odstavení vmíchejte nasekanou petrželku a jezte s vařenými brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!