Staňte se našimi fanoušky na:

Dušené kuřátko s rajčátky na žampionech

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Nejdříve rozčtvrtíme umyté kuře a zbavíme je kůžičky. Na oleji ve větším kastrolu osmažíme za stálého obracení kuřecí díly, aby se zatáhly, následně je na chvilku vyjmeme a odložíme bokem. Na tentýž olej dáme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme česnek na kolečka a rajčatový protlak se sladkým kečupem, vše osmažíme do mírného zahnědnutí. Osmažený protlak dodá jídlu nádhernou chuť.
  2. Po chvíli přidáme na hrubší plátky nakrájené žampiony, sůl, kmín, bobkový list, pepř, špetku bazalky, citronovou šťávu a vegetu. Orestujeme do mírného změknutí hub a vložíme kuřecí maso a sterilovaná rajčata. Můžeme samozřejmě použít rajčátka čerstvá.
  3. Masíčko podlijeme vodou, na kastrol dáme poklici a dusíme cca 40 minut. Když zjistíme, že kuřecí díly jsou měkké, tak je vybereme. Nyní podle potřeby a vlastní úvahy šťávičku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše vody.
  4. Necháme několik minut přejít varem, pak vložíme kuřátko a pár minut je ve šťávičce prohříváme. Máme uvařeno a můžeme servírovat.

Něco navíc:

Jako přílohu použijeme rýži. Přeji Vám dobrou chuť. :-)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

renda9 |31. července 2013
1+++ Odpovědět
jola |11. června 2013
1*** Odpovědět
Lenny |11. června 2013
vypadá to dobře Odpovědět
Márč |9. června 2013
To zní úžasně a navíc, kuřecí miluju...ukládám...:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!