Staňte se našimi fanoušky na:

Dušené Osso buco

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Plátky masa po obvodu nařízneme, opepříme, osolíme, poprášíme moukou a zlehka opečeme na másle z obou stran. Vyndáme, dáme do pekáče a do pánve s výpekem přidáme ještě trochu másla, přidáme na plátky nakrájenou cibuli a orestujeme. Když zesklovatí přidáme plátky česneku a ještě lehce zarestujeme. Opepříme, podlijeme vínem, necháme zredukovat asi na polovinu, pak přidáme rajčata, bobkový list, podlijeme vývarem, zlehka provaříme a směsí přelijeme maso. Pekáč přiklopíme poklicí a pečeme minimálně 2 hodiny na 150°C. Maso můžeme obrátit, případně ještě podlít. Ke konci dušení přidáme několik proužků citronové kůry, tymián, petrželku, nakonec dosolíme a dopepříme, případně mírně osladíme.Jako příloha se hodí bramborová kaše nebo polenta, může být i šafránové risoto.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!