Staňte se našimi fanoušky na:

Dva recepty s rebarborou

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ROLÁDA Korpus - 4 vejce, 1 a 1/2 hrnku cukru krupice, 3 lžíce mléka, hrnek hl. mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 4 lžíce oleje; Náplň - 3/4 hrnku pomerančového džusu, lžíce cukr krupice, 1 vanilkového cukr, 4 řapíky rebarbory, lžíce maizeny, 3 plátky želatiny, 3/4 hrnku smetany ke šlehání, 1 měkký tvaroh, 1/2 hrnku cukru moučky Vejce vyšleháme s cukrem a mlékem do husté pěny. Vmícháme mouku prosátou s práškem a olej. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 10 minut na 180°C. Korpus překlopíme na čistý pečící papír a necháme vychladnout. Pak stáhneme papír, na němž se pekl. Do kastrůlku nalijeme 2/3 hrnku džusu, osladíme ho oběma druhy cukru a odvaříme na polovinu objemu. Rebarboru oloupeme, nakrájíme na špalíčky a 5 minut podusíme v džusu. Pár kousků vyndáme, zbytek zahustíme maizenou rozmíchanou ve zbytku džusu, krátce povaříme a necháme vychladnout. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. vymačkáme ji, vložíme do kastrůlku s trochou smetany, zahřejeme a rozpustíme. Zbytek smetany vyšleháme a smícháme s předem oslazeným tvarohem a želatinou. Větší část krému rozetřeme na korpus a přidáme rebarborovou náplň. Korpus svineme do rolády a pevně zabalíme do alobalu, necháme v chladničce ztuhnout. Ztuhlou roládu vybalíme z alobalu, potřeme ji krémem a ozdobíme kousky rebarbory. ZÁVIN Těsto: 2 hrnky hladké mouky, 1 žloutek, 5 lžic oleje, 1/2 lžičky soli, lžíce citronové šťávy, 1/2 hrnku vody, lžíce oleje na potření; 1/2 kostky másla, hrnek strouhanky, vlašské ořechy, 1/2 hrnku cukru krupice, rozinky, kompotované meruňky, 4 řapíky rebarbory Na vál prosijeme mouku a uděláme do ní důlek, vlijeme žloutek rozšlehaný s olejem, solí citronovou šťávou a vlažnou vodou. Vypracujeme hladké vláčné těsto a uděláme z něj bochánek, potřeme ho trochou oleje a necháme asi hodinu odpočinout. Těsto lehce předválíme a pak je přes hřbet ruky vytáhneme na tenký plát, položíme na pomoučenou utěrku a potřeme částí rozpuštěného másla. Strouhanku smícháme s nahrubo nastrouhanými ořechy (část necháme vcelku na ozdobu), cukrem, rozinkami a nasypeme na těsto vrstvu asi 1/2 cm silnou. Na strouhankovou směs rozdělíme půlky meruněk a po celé délce závinu naskládáme oloupané řapíky rebarbory. Posypeme zbytkem strouhankové směsi a závin v utěrce stočíme. Celý závin potřeme zbytkem rozpuštěného másla a pečeme asi 40 minut na 180°C. Nakonec závin pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!