Staňte se našimi fanoušky na:

Džem z reveně a jahod

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • želírovací cukr 2:1
  • 500 g jahod
  • 500 g reveňe
  • 1 vanilkový lusk

Pracovní postup:

Omyté a odstopkované jahody lehce rozmělněte, reveň oloupejte a nakrájejte na drobné plátky. Vanilkový lusk podélně rozřízněte a vyškrábejte dřeň. Lusk, dřeň, ovoce a želírovací cukr dejte do hrnce, zastálého míchání uveďte do varu, vařte asi 4 minuty, pak vyndejte lusk. 5 sklenic o obsahu 200 ml, vypláchnutých horkou vodou, naplňte horkým džemem, zavíčkujte a asi na 5 minut obraťte dnem vzhůru, aby mezi džemem a víčkem vzniklo vakuum, nechat vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!