Staňte se našimi fanoušky na:

Dekadentní čokoládové mini-dortíčky s tekutým středem

Autor receptu: majdik1515 (164 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dobře vymastit formičky (asi 170 ml objemu). Mohou to být soufflé kalíšky, ohnivzdorné hrníčky, nebo formičky na maffiny. V kastrolku smíchat čokoládu a máslo s kořením a rozpustit na velice mírném ohni. Nechat trochu zchladnout. V míse našlehat vejce, žloutky a vanilku dohladka. Zašlehat tam cukr, potom čokoládovou směs a nakonec mouku. Směsí naplnit kalíšky až po jejich vrch. ( takto připravené lze uschovat v chladničce den před upotřebením ). Předehřát troubu na 220°C. Poskládat kalíšky na plech a vložit je do vyhřáté trouby. Péct je tak dlouho, až se těstíčko nafoukne nad okraj kalíšků, povrch a okraje jsou tmavohnědé, ale střed je ještě měkký a tekutý, což potrvá asi 15 minut (18 minut pro těstíčko z chladničky). Kolem objemu formiček objet nožíkem a tak uvolnit dortíčky. Nechat je stát 5 minut před vyklopením. Formičku pevně držet rukou v rukavici, nahoru položit talířek a vše jemně obrátit. Dortíček se takto vyklopí na talířek. Pokračovat s dalšími dortíčky. Podávat s vanilkovou zmrzlinou, nebo jenom s Creme fraiche, nebo šlehačkou. TIP. Nemáte-li kardamom a bojíte se chuti koriandru, můžete použít perníkové koření (bez kypřícího prášku). Recept se výborně hodí k pohoštění a to díky tomu, že až na pečení ho lze připravit dopředu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Teris19 |25. řijna 2013
krásné Odpovědět
T3r3z |28. května 2013
Vypadá to zajímavě, určitě vyzkouším :-) Odpovědět
roxana-zdena |28. dubna 2013
Vypadá to dobře, zkusím:-) Odpovědět
evahu |27. dubna 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!