Staňte se našimi fanoušky na:

Banánky éclairs

Autor receptu: IvankaMaminka (372 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V kastrolku svařte vodu s máslem na středním plameni, jen co se máslo rozpustí. Přidejte mouku a dřevěnou vařečkou promíchávejte, dokud směs nevytvoří kompaktní hladkou kouli. Na mírném plameni promíchávejte dál, až se začne těsto odlepovat od stěn. Odstavte a vmíchejte postupně vejce. Směs začne být lepkavá a poněkud řidší. Pokud na zkoušku ukápnete 1 lžíci směsi, 5 vteřin by měla kanout dolů. Přendejte těsto do zdobícího sáčku s jednoduchým nástavcem o průměru 1 cm. Předehřejte troubu na 200 °C (plynová trouba stupeň 6). Vyložte plech papírem na pečení. Nastříkejte na plech 7 cm dlouhé banánky a nechte přitom mezi nimi dost místa, protože nabydou. Postříkejte je vodou a pečte 20 minut. Snižte teplotu trouby na 150 °C (plynová trouba stupeň 2) a pečte dozlatova dalších cca 15-20 minut. Pro kontrolu lehce poklepejte na spodek banánků, měly by vydávat dutý zvuk. Nechte vychladnout na drátěné mřížce. Vychladlé banánky opatrně rozřízněte podélně na jedné straně tak, že jedna třetina těsta bude držet pohromadě. Nadzvedněte vrchní část a nastříkejte dovnitř krém. V nádobě s dvojitým dnem rozpusťte na mírném plameni čokoládu. Odstavte a nechte vychladnout. Uchopte každý banánek oběma rukama za okraj a namočte vršek v čokoládě. Nadbytečnou čokoládu odstříkněte a dříve, než budete podávat, nechtě ztuhnout. Recept na čokoládový krém (dovnitř banánků): Dejte čokoládu (hořká najemno nasekaná, 150 g) do velké mísy a ponechte stranou. Ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, šlehejte žloutky (6 kusů) s jednou třetinou cukru (krystal, celkově 150 g) doběla, až získají krémovou konzistenci. Nízkou rychlostí vešlehejte mouku (50 g). Dejte zbývající cukr a mléko (500 ml) do kastrolku na střední plamen a přiveďte k varu. Nalijte pozvolna horkou mléčnou směs na vaječnou směs a přitom nezapomeňte stále promíchávat. Směs nalijte zpět do kastrolku a na mírném ohni nechte pobublávat 2 minuty. Směs nalijte na čokoládu. Promíchávejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Zakryjte a nechte vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Semyaza |5. března 2014
vyzkouším Odpovědět
J |21. prosince 2012
vyskouším Odpovědět
slavu|21. listopadu 2012
super.... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!