Staňte se našimi fanoušky na:

DIA Fritovaná vejce v těstíčku

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • malá, 1 cibule
  • hladká mouka na obalení vajec
  • mletý bílý pepř
  • natvrdo, 8 vejce
  • 2 lžičky kapary
  • nasekaná, 2 lžičky petrželka
  • 1,5 lžičky prášek do pečiva
  • 150 g bílý jogurt
  • 110 g mouka hladká
  • majonéza Poličanka nebo Tofunéza Sunfood, 75 g
  • 80 g solamyl
  • minerálka nebo sodovka, 2,5 dl voda

Pracovní postup:

Na omáčku prošleháme majonézu s jogurtem, přidáme nasekané kapary, najemno nakrájenou cibuli a petrželku, osolíme, opepříme a lehce promícháme. Omáčku necháme rozležet 20 minut v lednici. Na těstíčko prosejeme moukou, solamyl a prdopeč. Do směsi za postupného přilévání vmícháme minerálku a připravíme husté těstíčko, které necháme v chladu 10 minut odležet. Olej ve fritéze rozpálíme na 180°, oloupaná vejce obalíme v mouce, namočíme do těstíčka a 1,5 minuty smažíme v rozpáleném oleji. Usmažená vejce dáme na papírovou utěrku, necháme odsát přebytečný olej a pak je překrojíme na poloviny. Vejce na talíři přelijeme připravenou omáčkou s kapary. Podáváme se zeleninovými saláty a celozrnným pečivem. POZNÁMKA: Pro diabetika dávám majonézu Poličanku nebo tofunézu. Poličanka je podle mého názoru chutnější a neobsahuje nijak velké množsví cukru. 100g Tofunézy obsahuje 3,6g sacharidů 100g Sojanézy obsahuje 5,5g sacharidů, z toho 3,08g cukrů 100g majonézy Poličanka obsahuje 3,0 sacharidů, z toho 1,2g cukrů 100g majonézy Hellmann´s originál obsahuje 4,2g sacharidů dtto .................................... light obsahuje 6g sacharidů

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rena.KI |21. ledna 2014
Také děkuji za rozpis :-). Odpovědět
Rentiér1946 |10. srpna 2013
1+++ Skvělý nápad s rozpisem sacharidů. Díky. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!