Staňte se našimi fanoušky na:

Dobrůtky v trojobalu

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Moje zkušenost v nákupu ingrediencí na přípravu jídla je docela prostá. Nakupuji ve výprodeji ovoce a zeleniny, samozřejmě si vyberu to nejlepší. Tentokrát jsem objevila lilek, chřest bílý a květák, žampiony byly v akci. Takže jsem nakoupila za slušný peníz. Ze jmenovaných ingrediencí mně chutnal nejvíce lilek, protože strukturou připomíná obalované houby a je dobrý i druhý den. Do hrnce s vodou a pařákem přidám umytý květák celý, rozkrojený na polovinu(druhou polovinu dám do mrazu). Chřest nejprve odkrojím na spodním konci, přibližně 1,5-2 cm, pak odstraním gumičky, umyji a oloupu škrabkou na brambory, pod hlavičkou asi 1 cm, až dolů. Postavím mezi půlky květáku, posolím a květák okmínuji. Pod poklicí vařím v páře do poloměkka. Lilek z obou stran osolím a v cedníku nechám postavená kolečka vypotit. Hlavičky oddělím od třeně, ten překrojím a přihodím ke květáku. Hlavičky oloupu a lehce posolím ze spodní strany. Připravím si do misek mouku, vejce se solí a strouhanku na trojobal. Květák rozdělím na růžičky, větší kousky překrojím. Chřest posypu grilovacím nebo jiným kořením, nožičky hub lehce osolím. Vykapaný lilek dobře utřu do utěrky, lehce do něho zapravím koření, jen trochu. Zbývá jen obalit a usmažit. Na lilky bych použila sádlo. Na ostatní lze použít i friťák.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Fíííra |3. června 2016
1* uloženo Odpovědět
Jana 9|6. června 2015
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!