Staňte se našimi fanoušky na:

domácí uzený bůček, krkovice

Autor receptu: EvaV (76 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

vepřové (nejlépe celý bok. Dobrá je i krkovice - tu si připravíme na cca 1kg kousek) maso očistíme , nakrájíme na cca 10-12 cm široké kousky (po celé délce boku, t.j. cca 30 cm) , omyjeme . Posolíme a potřeme rozetřeným česnekem a vkládáme do nádoby (nejlepší je kamenina, ale může být i plastová). Necháme do druhého dne o suchu v chladnu. Druhý den svaříme dostatečné množství vody a vychladlou nalijeme na maso tak, aby bylo celé ponořené. Necháme v chladu marinovat (délka dle počasí - za chladna i 6 týdnů). Sledujeme, ab se nám na vodě nedělal krvavý povlak, v tom případě vodu vylijeme, maso očistíme, znovu načesnekujeme a zalijeme novým lákem. Po době cca 6 týdnů maso vyjmeme z vody, opláchneme a věšíme na háky do vyhřáté, vytopené udírny na 75°C a pozvolna při stejné teplotě udíme 10 - 12 hodin.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

david.kruml.1 |7. března 2015
to je nádhera Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!