Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí veka

Autor receptu: pajulinkka (5 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Všechny ingredience smícháme dohromady a necháme vykynout (dobrá je domácí pekárna). Po vykynutí rozdělíme buď na 2 nebo 4 bochánky a necháme 15 minut vykynout, poté vyválíme placku a srolujeme. Necháme na plechu ještě vykynout. Potřeme vejcem nebo vodou a pečeme MÍRNĚ ve vyhřáté troubě. Pekla jsem na 150°C cca 45 min. Pokud uděláte 4 bochánky bude veka spíše jako bageta trochu větší. Pokud 2 bochánky bude jako veka :-) Dobrou chuť

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

PetulkaH |9. června 2013
to se hodí Odpovědět
martinnatr |7. června 2013
super Odpovědět
pajulinkka |18. května 2013
svetbel: Ano znamená litru :-) Hned opravím :-) Odpovědět
šmoulinka|4. července 2014
ukládám Odpovědět
svetbel|14. května 2013
Půl špetky mléka znamená 1/2 litru? Odpovědět
šupina73|11. května 2013
Urcite vyzkousim:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!