Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí bramborový chléb

Autor receptu: Morgaina (34 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
Nízkokalorické
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme. Část vody si necháme.Vyndáme máslo a necháme změknout. V míse smícháme všechny suroviny, přilijeme cca 150 ml vody z brambor a vypracujeme těsto, je možné i na robotu. Těsto hněteme cca 10 minut, dokud není hladké a elastické. Poté těsto přikryjeme a necháme kynout dokud nezdvojnásobí svůj objem (cca 1 hod). Připravíme si vál, posypeme moukou a těsto zde vypracujeme do bochánku. Poté chléb položíme spojem dolů na plech poprášený moukou (kdo má ošatku tak ji využije), zaprášíme těsto celozrnnou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout cca 45 minut. Troubu rozehřejeme na 230°C. Chléb na plechu nařízneme do mřížky. Do trouby vložíme chleba a stěny trouby poprášíme vodou, aby vznikla pára. Pečeme cca 2 minuty, poté troubu stáhneme na 175°C a pečeme cca 35 minut. Kontrolu můžeme provést nožem zapíchnutým do chleba, pokud již není moc vlhký, chléb je hotov. Hotový chléb necháme vychladnout na mřížce

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

psalena|12. dubna 2014
Zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!