Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí česnekový prášek

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na 50 g prášku potřebujete 1 česnek - nejlépe vlastní nebo si ho vyberte na farmářském trhu. Česnek oloupejte a nakrájejete na jemné plátky, je třeba ho vysušit do drolivého stavu. Metod je několik - nejlepší jsou asi kamna, trvá to cca 2 hodiny a je třeba plátky občas obrátit, může se sušit i na slunci (jako houby). Nebo v troubě elektrické (údajně 2 hodiny na 180°C), případně v sušičce (dle návodu). Usušený česnek poznáte tak, že se mezi prsty drolí. Dejte do hmoždíře a roztlučte ho na prášek. Rada: Já osobně jsem česnek sušila na slunci a na kamnech. S el. troubou nemám vlastní zkušenost údaj v závorce je z doslechu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Estrella |17. srpna 2014
like Odpovědět
Fíííra |16. srpna 2014
nemá chybu Odpovědět
Sůl nad zlato |14. srpna 2014
supr Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!