Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí dalamánky

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Budete potřebovat: tvrdý chleba (stačí půlka čtvrtky), droždí, hladkou mouku (světlá/tmavá/žitná), tuk na vymazání (nebo pečicí papír), hrubozrnnou sůl, kmín Starý chleba nakrájejte nadrobno a namočte do vody (stačí 10minut), pak najemno rozmixujte. Mezitím nechte vzejít kvasnice (droždí,lžička cukru,trochu teplého mléka). Z rozmixovaného chleba slijte všechnu vodu. Zbylou kaši podle chuti dosolte, přidejte kmín. Ke chlebové kaši přidejte vzešlý kvásek, promíchejte a začněte přisypávat mouku. Těsto nesmí být řídké. Nechte kynout na teplém místě cca hodinu. Pak pomoučenou lžící vykrajujte bochánky, dávejte na vymazaný plech a nechte ještě půl hodiny nakynout. Posypte hrubozrnnou solí a kmínem, pečte cca 20minut na 180°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |24. listopadu 2015
zajímavý recept, 1+ Odpovědět
Estrella |17. srpna 2014
like Odpovědět
Fíííra |16. srpna 2014
dobré Odpovědět
Sůl nad zlato |14. srpna 2014
supr Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!