Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí houskový knedlík

Autor receptu: water (28 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
51× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Množství surovin vystačí na 2 velké knedlíky. Můžete dávku zdvojnásobit a mělo by to vystačit na 4 velké knedlíky. Nakrájíme si rohlík. Do mísy dáme mouku a sůl, na to rozdrobíme droždí, ve vlažném mléku rozkvedláme vejce a nalijeme do mísy, přidáme rohlík a zpracujeme těsto. Necháme vykynout na teplém místě. Potom rozdělíme na 2 - 4 díly podle toho, jak chce mít velké knedlíky, vyválíme šišky a necháme ještě 15 minut kynout. Potom dáme do osolené vařící vody a necháme 20 minut vařit. (Těsto je dobře vykynuté pokud knedlíky plavou nahoře a neklesají ke dnu) Poté vytáhneme a propícháme špejlí z obou stran, rozkrájíme nití a podáváme. Dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

gwendy |5. května 2013
mňam Odpovědět
slavuska |5. května 2013
dobrota Odpovědět
Sefa |5. května 2013
to musím vyzkoušet, nikdy jsem nejedla :) Odpovědět
Amazonka|8. února 2014
taky je dělam, jen jiný postup - nejdřív necham kynout kvásek v mléce :) Odpovědět
sabuska.rozlivkova|22. června 2013
super Odpovědět
Shades|31. května 2013
Také děláme :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!