Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí jogurt

Autor receptu: slavuska (138 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Dětská strava
Nízkokalorické
Pro kojence
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
97× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Čerstvé mléko( z chlaďícího boxu, ne krabicové!!) ohřejeme na teplotu 40 stupňů(důležité, pokud bude moc horké, bakterie se usmrtí, pokud moc studené, pořádně se nepomnoží!) V teplém mléce rozmícháme bílý jogurt(mám vyzkoušenou Hollandii a Choceňský). Rozdělíme do šroubovacích skleniček, zavřeme, a dáme na 4-6 hodin do peřin. Po této době máme ve skleničkách čerstvý domácí jogurt. Skladujeme v lednici.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Evelyn|1. března 2016
Už dlouho se chystám to udělat a pořád se mi nějak neostává času. Ale je to bezva. :-D Odpovědět
krups|26. července 2015
já ho dělám z krabicového mléka /červeného/ a také je dobrý Odpovědět
magic11|21. dubna 2015
super Odpovědět
Bookmen|21. dubna 2015
Děláme z mléka koupeného v tzv mléčných automatech a jogurt nemá chybu Odpovědět
pejlen|21. prosince 2013
Hezky napad, vyzkousim Odpovědět
karmeta|22. srpna 2013
Mám dotazek, kolik jogurtu z toho litru mléka budu mít, jakože asi malých kelímků a jak dlouho asi vydrží.Děkuji za odpovědi... Odpovědět
Vikitorie|2. července 2013
vyzkouším Odpovědět
Diana|4. června 2013
vyzkouším Odpovědět
PetryAnetka|3. června 2013
Ukládám Odpovědět
jebik|2. června 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!