Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí jogurt

Autor receptu: slavuska (138 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Dětská strava
Nízkokalorické
Pro kojence
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
97× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Čerstvé mléko( z chlaďícího boxu, ne krabicové!!) ohřejeme na teplotu 40 stupňů(důležité, pokud bude moc horké, bakterie se usmrtí, pokud moc studené, pořádně se nepomnoží!) V teplém mléce rozmícháme bílý jogurt(mám vyzkoušenou Hollandii a Choceňský). Rozdělíme do šroubovacích skleniček, zavřeme, a dáme na 4-6 hodin do peřin. Po této době máme ve skleničkách čerstvý domácí jogurt. Skladujeme v lednici.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jan |9. března 2013
Uložím a vyzkouším. Odpovědět
roxana-zdena |8. března 2013
Mám jogurtovač (kdesi), dělala jsem v něm jogurty nachalupě z mlíčkaod krávy, ne z obchodu. Pak to nějak přestalo.... No ale jako základ jsem použila Holladii, pak už jsem si nechala trochu svého. Děti to milovaly. Zodpovědně mohu prohlásit, že to jde i bez jogurtovače... Odpovědět
Šuldeska |5. března 2013
Zajímavé. Odpovědět
evca.purkarojc |28. února 2013
Už sem ho skoušela ale jinak! :) Odpovědět
kote19 |28. února 2013
skusím :) Odpovědět
Tea |18. února 2013
Vyzkouším Odpovědět
monies87 |18. února 2013
ukládám a určitě vyzkouším Odpovědět
JanaB |15. února 2013
Jakmile budu mít čerstvé mléko, tak si jogurt udělám. Odpovědět
pavlinf |15. února 2013
zajímavé Odpovědět
Marie Belinova|25. června 2016
Mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!