Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí koblížky podle nás

Autor receptu: anasy (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
26× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Připravíme si kvásek - ve vlažném mléce rozdrobíme droždí, dvě lžíce mouky a lžíci cukru - necháme vzejít. Změklé máslo smícháme se zbytkem cukru, přidáme žloutky, mouku, rum, špetku soli, kvásek a zbytek mléka. Vše zpracujeme na těsto, které poprášíme moukou a necháme na teplém místě vykynout. Z těsta si pak na válu vyválíme plát a vykrajujeme z něj kolečka - na kolečka můžeme dát cokoliv - marmeládu, nutelu a přikryjeme dalším kolečkem. Tyto koblihy necháme jěště na válu vykynout. Do fritézy nebo do hrnce (musí být hodně oleje) házíme koblihy - musí být dopoloviny potopené a nesmí se dotýkat. Smažíme cca 2 min (ve fritáku) z obou stran!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kamila.dolanska|9. června 2013
vynikající Odpovědět
kulkas|9. června 2013
1* taky fajnový Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!