Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí Lučina

Autor receptu: slavuska (138 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Dětská strava
Pro kojence
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
181× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vezmeme kastrol, do kastrolu pověsíme cedník, který vysteleme utěrkou. do utěrky vyklopíme jednu velkou Hollandii, přikryjeme pokličkou, a dáme na 24h do lednice. Po 24h máme v utěrce cca 250g pomazánky, a dole v kastrolu je zdravá syrovátka. Někdo míchá Jogurt s cca 100ml smetany ke šlehání, ale nám chutná i takto

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

monies87 |18. února 2013
ukládám a určitě vyzkouším Odpovědět
evahu |16. února 2013
vyzkouším Odpovědět
FOTOrecepty |16. února 2013
Výborná domácí. Odpovědět
pavlinf |15. února 2013
zajímavé Odpovědět
marbene|18. března 2016
Také dělám ráda.Mě to ale spíš chutná jako pomazánkové máslo.Ale je to jen můj názor. Odpovědět
karamelka2|2. března 2016
Ukládám a určitě vyzkouším.Lučina bez éček nemá chybu. Odpovědět
rybaver|2. března 2016
Také dělám, přidávám zakysanou smetanu a vmíchám: kopr s česnekem, křen, bylinky dle chuti... Odpovědět
pernikářka|1. března 2016
Jarmila Chmelařová-dělám z 1 velkého jogurtu Holandia , 2 Choceňské jogurty 350 g a 1 velká zakysanky.Používám sadu na přípravu Lučiny od Tescomy-doporučuji.Je to paráda. Odpovědět
ludvika.micolova|1. března 2016
dělám trochu jinak - smíchám jogurt se zakysankou - to je teprve dobrota !! :-D Odpovědět
Josef.cz|1. března 2016
Výborné, hlavně vydržet a neujídat dříve, než jogurt "proteče". Použít lze i látkovou plenu, vypranou. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!