Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí máslo

Autor receptu: slavuska (138 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
135× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

2 čtvrtlitrové smetany ke šlehání(min. 30 procent tuku) vyjileme do šlehací nádoby, a elektrickým šlehačem začneme šlehat. šleháme tak dlouho, dokud se nezačne od hmoty oddělovat tekutina(podmáslí, velmi zdravé a chutné)Trvá to asi 10 minut. Pak rukou vybereme kousky másla, uplácáme v kouli, kterou ještě propláchneme pod vodou. z půl litru šlehačky budeme mít cca 130 gramů vynikajícího másla

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

LadyAnn |6. května 2013
lahoda !! Odpovědět
Skaven |6. května 2013
bez eček Odpovědět
lucie.s.kopecka |6. května 2013
super Odpovědět
najkuchtickalenka |6. května 2013
ukladam Odpovědět
snilek21 |6. května 2013
ty jo, to budou buchty :-) až se udělá máslo :-) Odpovědět
Vlasta78 |5. května 2013
máslíčko jak má být... Odpovědět
Gabrielle |5. května 2013
super Odpovědět
nikita066 |5. května 2013
hm, mňam Odpovědět
sari |5. května 2013
dost dobrý :)))) Odpovědět
edita.albrechtova |5. května 2013
taky dělávám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!