Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí medová šunka

Autor receptu: asona (237 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

1) Kýtu zbavíme tukových částí a nakrájíme ji najemno. 2) Asi 300 g kýty nameleme najemno (díky ní se nám pak šunka spojí). 3) Rychlosůl a med zamícháme do 250 ml vody. Necháme rozpustit. 4) Pak do této směsi přidáme kostky vepřové kýty i mletou kýtu. Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme 48 h odležet v lednici. 5) Směsí pak naplníme šunkovar vystlaný igelitovým sáčkem. Uzavřeme ho a dáme do hrnce, ve kterém je vlažná voda dosahující do 3/4 velikosti šunkovaru. 6) Vaříme 2 hodiny při teplotě vody 80 °C. 7) Uvařenou šunku zprudka zchladíme ve studené vodě, poté ji necháme zchladnout při pokojové teplotě a můžeme podávat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

mochomůrka |11. července 2015
to bych mohla Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!